Regio Eindhoven

De gemeente Eindhoven grenst aan de volgende gemeenten Waalre, Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Son en Breugel, Best, Oirschot, Eersel en Veldhoven.

Waalre

De gemeente Waalre bestaat uit de dorpen Waalre en Aalst en staat bekend als een groene en veilige gemeente. Het ligt ten zuiden van Eindhoven en is ligt ook dichtbij de Philips High Tech Campus en ASML in Veldhoven. Dit maakt de gemeente Waalre een gewilde gemeente om in te wonen.

Heeze-Leende

De gemeente Heeze-Leende bestaat uit de dorpen Heeze, Leende en Sterksel. Ook dit is een groene gemeente met veel natuur- en bosgebied. Tussen Heeze-Leende en Eindhoven in ligt het natuurgebied Leenderheide. Van deze gemeente is Heeze het dorp wat het dichts bij Eindhoven ligt. Ten oosten van Heeze en ten noorden van Sterksel ligt het natuurgebied Stabrechtse Heide. Heeze dankt een groot deel van de naamsbekendheid aan het jaarlijkse cultureel festival, genaamd Brabantsedag.

Geldrop-Mierlo

Geldrop-Mierlo ligt ten oosten van Eindhoven en bestaat uit de dorpen Geldrop en Mierlo. Geldrop ligt vlak bij Eindhoven en grenst tevens aan het in Eindhoven gelegen DAF terein. Mierlo ligt verder naar het oosten en grenst aan Helmond. Ook ligt er een dierentuin, genaamd Dierenrijk.

Nuenen, Gerwen en Nederwetten

De gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten bestaat uit de dorpen Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Nuenen is het grootste dorp en ligt dichtbij het centrum van Eindhoven. Nuenen dankt zijn bekendheid niet alleen aan het feit dat Vincent van Gogh er enige tijd woonde en werkte, maar was wereldwijd de eerste gemeente met een glasvezelnetwerk voor consumenten. Daarnaast beschikt Nuenen over een mooie en groene dorpskern.

Son en Breugel

Son en Breugel bestaat uit de dorpen Son en Breugel en ligt aan de noordkant van Eindhoven. De dorpskernen liggen tegen elkaar aan. Son is het grootste dorp en ligt ten westen van Breugel. Daarnaast is Son ook bekend van het bedrijventerrein, Ekkersrijt, waar onder andere de Ikea en het Meubelplein gevestigd is. Ook het hiernaast Science Park Eindhoven ligt op het grondgebied van Son. Hier zijn onder andere Omroep Brabant en Prodrive gevestigd.

Best

Het dorp Best is een zelfstandige gemeente ten Noord-Westen van Eindhoven. Best beschikt over een treinstation en het spoor loopt dwars door Best. Een deel hiervan is gelukkig wel onder de grond gelegd, waardoor het oosten en westen niet van elkaar afgesloten is. Best is onder de jeugd bekend van LakeDance, wat jaarlijks gehouden wordt op Strandpark Aquabest. Daarnaast is Philips Medical Systems gevestigd in Best.

Oirschot

Gemeente Oirschot ligt ten Westen van Eindhoven. De gemeente bestaat uit de dorpen Oirschot, Spoordonk, Middelbeers, Oostelbeers en Westelbeers. Hiervan is Oirschot, wat over een mooi centrum beschikt, het grootst. Oirschot is ook bekend van de kazerne. Het leger oefent veel in het natuurgebied de Oirschotse Heide.

Eersel

De gemeente Eersel bestaat uit de dorpen Eersel, Duizel, Knegsel, Steensel, Vessem en Wintelre. Eersel is het grootste dorp binnen de gemeente en beschikt over een mooi centrum en over strandpark het E3 strand.

Veldhoven

Naast het dorp Veldhoven, bestaat gemeente Veldhoven bestaat uit enkele gehuchten waaronder Zandoerle. Veldhoven is vooral bekend omdat ASML er gevestigd is. Daarnaast zijn er meer grote bedrijven actief in Veldhoven.

Uw makelaar in de Regio Eindhoven

Naast het verkopen van woningen in de regio woont en leeft Wim ook al jaren in Eindhoven. Middels het fietsen van knooppunt tochten heeft Wim de regio rondom Eindhoven uitgebreid verkend. Wim fietst vanuit Eindhoven soms zelfs naar Den Bosch of Helmond. Uiteraard moet er dan onderweg regelmatig gestopt worden voor een terrasje, dus in de meeste plaatsen weet Wim de goede terrasjes of restaurants wel te vinden. Ook wandelt Wim regelmatig in natuurgebieden, dus hij kan meepraten over Stabrechtse Heide, het E3 strand, Aquabest en de Malpie. Mocht Wim uw woning of appartement niet weten uit zijn hoofd weten te vinden, dan staat hij met behulp van de TomTom alsnog snel op uw stoep.