Uw makelaar in Eindhoven

“Eindhoven Leading in Technology”

Eindhoven is de vijfde stad van Nederland met ruim 225000 inwoners. Een belangrijk deel van de werkgelegenheid rondom Eindhoven is gerelateerd aan technologie. Denk hierbij aan bedrijven zoals Philips, ASML, DAF. Mede als gevolg hiervan vind je er de Technische Universiteit Eindhoven en is Eindhoven ook een studentenstad. De grote bedrijven en de TU/e hebben ook veel hoogopgeleide buitenlanders naar Nederland gelokt.

Genoeg te doen in Eindhoven

Ondanks dat het centrum van Eindhoven niet het mooiste centrum van Nederland is, is er in Eindhoven genoeg te beleven. Zo zijn de (verwarmde) terrasjes op de markt zelfs op de maandag en dinsdagavond het hele jaar goed bezet. Ook staat Eindhoven bekend als winkelstad, waar je tegenwoordig 7 dagen in de week kunt winkelen. Ten noorden van het centrum van Eindhoven is nog een tweede winkelcentrum te vinden, genaamd Winkelcentrum Woensel. Het bekendste museum van Eindhoven is het Van Abbe museum, maar daarnaast heb je ook een Philips museum en een DAF-museum. Verder beschikt Eindhoven over een theater (Parktheater) poppodium (de Effenaar) en een schaatsbaan (IJssportcentrum Eindhoven). Daarnaast heb je ook de voetbalclub PSV, die hun thuiswedstrijden speelt in het Philips Stadion, wat tegen het centrum van Eindhoven aan ligt. Als PSV een wedstrijd speelt, is dit duidelijk te merken in de stad door meer verkeer en extra drukke terrasjes voor én na de wedstrijd.

Daarnaast zijn er ook veel evenementen in Eindhoven. Zie de Evenementen pagina.

Groen in Eindhoven

Hoewel Leenderheide’s naamsbekendheid vooral te danken is aan de filemeldingen bij Knooppunt Leenderheide, is Leenderheide een groot natuurgebied wat ten zuiden van Eindhoven ligt in via een wandel en fietsbrug over de snelweg te bereiken is vanuit het in Eindhoven gelegen Stratumse Heide. Maar ook in de stad is veel groen te vinden met het Stadswandelpark, het Anne Frank plantsoen, de Genneper Parken, de Karpendonkse Plas, het Wandelbos Eckart, het Henri Dunantpark, het Philips de Jongh Wandelpark en het Philips van Lenneppark.

Uw makelaar in Eindhoven

Naast het verkopen van huizen en appartementen, woont Wim Lamot al een aantal jaren in Eindhoven. Voorheen in een appartement in het centrum in de Lichtstraat, en nu in een huis op de Gebroeders van Doornestraat in het Witte Dorp. Wim kan ook bevestigen dat er genoeg te doen is in Eindhoven. Zo heeft Wim ook de nodige musea in Eindhoven bezocht, heeft Wim geschaatst op de schaatsbaan en heeft Wim PSV zien voetballen. Wim kan ook prima vertellen waar de gezellige terrasjes en goede restaurants in Eindhoven te vinden zijn. En omdat Wim regelmatig een stuk gaat wandelen, weet hij ook het groen in Eindhoven te vinden en waarderen.